Mitä on koirahieronta?

Mitä on koirahieronta?

Koiraystäväsi lihakset jumiutuvat siinä missä meidän ihmistenkin. Lähes jokainen koira tarvitsee lihashuoltoa jossain vaiheessa elämäänsä.

Monet koiran käytösongelmat voivat johtua kivusta. Kipua aiheuttaa mm. erilaiset lihasjännitykset. Oireina voi olla itsensä nuoleminen/järsiminen, vetäytyminen omiin oloihin, joidenkin liikkeiden varomin esim. hyppääminen. Lihasjännityksestä kertovat myös peitsaaminen, lonkalla istuminen tai vaikka jonkin askellajin välttäminen. Jos agilitykoira alkaa hidastelemaan radalla ja pudottelee rimoja tai tokokoiran maahan meno on hidas on ne usein merkkejä siitä että lihaksistossa on kireyksiä. Hieronta on erinomainen tapa hoidattaa koiraa ja ennaltaehkäistä tapaturmia. Hyvin hoidettu lihaksisto pystyy parempiin suorituksiin. Hieronta sopii kaikille koirille rotuun, ikään ja aktiivisuustasoon katsomatta.

 

Vastaanotolla:

*Koirahieronnan kesto on noin 45 minuuttia, ensinmäiselle kerralle varaa aikaa noin tunti

*Hieronta tehdään pöydällä taikka lattialla koiran koosta riippuen. Koira voi olla kyljellään, seisten taikka istuen hieronnan ajan. Koiraa ei pakoteta mihinkään.

* Hoitomuoto valitaan aina koiran mukaan. Käytän hieronnassa perinteisen hieronnan lisäksi kraniosakraalikäsittelyä, lymfahierontaa, nivelten mobilisointia, venytyksiä ja fasciakäsittelyä. Käytössäni on myös Handy Cure- matalateholaser.

Hieronta ei sovi jos koiralla on:

* Kuumetta tai tulehdus

* Rikkoontunut iho

* Suuri lihasrepeämä

* Pahanlaatuinen kasvain

* Juoksut (haluamme taata myös uroksille rauhallisen hieronnan)

* Leikkauksien jälkeen niin kauan kuin on verenvuodon vaara

* Rokotukset ja matolääkkeiden jälkeen varoaika vähintään 5 vuorokautta

 

Hieronnan jälkeen:

* Anna koiralle vettä ja katso että se juo.

*Pidä koira lämpöisessä ja anna levätä loppu päivä ja mielellään myös seuraava

* Varaa kotimatkalle takki taikka viltti (Talvisin sekä muuten kylmillä keleillä)